Meidän kertomukset

Anne

Aloin harrastaa astrologiaa jo -90 luvulla saatuani tietää, että kotikaupungissani Pietarsaaressa järjestettiin astrologian peruskurssi. Silloin tutustuin opettajaani Maija Urmakseen, josta tuli myöhemmin myös ystäväni. Opiskelin hänen opastamanaan astrologiaa peräti vuoteen 2017 asti, kunnes  aloitin oman astrologisen toimintani. 

Kaikenlaista tapahtui siinä välissä. Opiskelin lukion jälkeen kansainväliseksi sairaanhoitajaksi ja pienen lapsen yksinhuoltajana ei ollut paljon ylimääräistä aikaa astrologian opinnoille. Sairaanhoitajan koulutuksen myötä olin myös pariin otteeseen Keniassa ja Sierra Leonessa työskentelemässä. Sen jälkeen psykologia alkoi kiinnostaa niin paljon, että päätin jatkaa opintojani ja suoritin  maisteritutkinnon Åbo Akademissa 2007.  Samoihin aikoihin ensimmäinen kirjani ilmestyi, ja aloitin myös työt sosiaalialalla, missä myös ymmärsin astrologian tärkeyden työskennellessäni ihmisten parissa.

Jossain vaiheessa astrologia alkoi taas voimakkasti palautua elämääni, ja ilmoittauduin MISPAn eli Psykologian Astrologian koulutukseen Iso Britanniaan ja valmistuin 2018 siitä. Koulutuksen aikana heräsi ajatus, että astrologiasta voisi ihan oikeasti tulla työ minulle. Päätin kokeilla ja 2017 aloitin oman toiminimen kautta tekemään tulkintoja sekä erilaisia kursseja ympäri Suomea. Melko  nopeasti totesin, että tämä oli tosiaan se oikea tehtävä minulle, ja sillä tiellä olen edelleen nyt Astro Service AB OY:n omistajana.

Vaikka tämä saattaa kuulosta aika helpolta, se on ollut pitkä ja mutkikas tie, mutta onneksi olen kokenut, että erilaiset astrologiset yhteisöt, kuten MISPA ja OPA (Organization for Professional Astrology) ovat toimineet vahvana ammatillisena tukena. Ihmisten reaktiot siitä miten näin ”tieteellinen” henkilö  on hurahtanut tälle alalle on myös ollut huvittavaa, mutta kertoo samalla siitä,  että ala ei ole tarpeeksi tunnettu Suomessa. Johannan kanssa kohtalo yhdisti meidät Ammattiastrologien järjestämässä tilaisuudessa.

Karma-astrologialla on ihan alusta asti ollut erityisen tärkeä osa työssäni, ja olen kokenut että se on johdattanut minut tähän tilanteeseen, missä nyt olen. Se on myös tuonut minulle paljon uusia ihania ihmisiä elämään ja koen että olen etuoikeutetussa asemassa,  kun tällä tavalla saan olla mukana kirjoittamassa omalta osaltani Suomen astrologista historiaa.

Johanna

Astrologia avautui minulle kesäkuussa 1997. Olin lainannut kirjastosta kirjoja ja silloisena kesäkuun yönä, ne veivät täysin mukanaan. Silloin en omannut tietokonetta, vaan tein käsin yön aikana kolme syntymäkarttaa ja aloin tutkimaan ajan kuvaa. Asiat loksahtivat kohdilleen.

Ensimmäinen lapseni oli vuoden ikäinen ja olin taiteen tekemisessä sekä siihen liittyvissä opinnoissa kiinni. Opiskelin astrologiasta kaiken, mitä löysin kirjojen, luentojen sekä kurssien kautta. Eija ja Seppo Tanhua ottivat minut oppiin. Ei tarvinnut pelätä tekemisen puutetta, kun nämä asiat täyttivät elämäni sata prosenttisesti. Tammikuussa 1999 syntyi toinen lapsi ja elämä pyöri tästä eteenpäinkin kodin, taiteen ja astrologian merkeissä. Heinäkuussa 2003 syntyi kolmas lapsi ja tässä välissä olin aloittanut taidekoulun, minkä vein loppuun 2006. 

Siitä menin suoraan töihin Sepon astrologia keskukseen. Kaikki nämä vuodet olin voinut perehtyä astrologian opiskeluun ja tuntui luonnolliselta että siitä tuli myös ammattini. Vuonna 2011 perustin yritykseni Kuussa ja Maassa oy ja sillä tiellä olen edelleen. 

Olen opiskellut yritystoiminnan ohella Ratkaisukeskeiseksi taideterapeutiksi. Astrologian lisäksi taide ja taideohjaukset ovat olleet toinen osa tekemisistäni. Kun tapasin Annen Ammattiastrologien tilaisuudessa, tiesin heti että hänen kanssaan tulen tekemään yhteistyötä. Anne piti esitelmän psykologisesta astrologiasta, mikä on aina ollut karma-astrologian lisäksi suurin kiinnostuksen kohteeni. Annen kautta tutustuin myös Heliin ja näin yksi ympyrä sulkeutui.

Psykologinen ja karma-astrologia ovat olennainen perusta tekemässäni astrologiassa. Olen kokenut että esoteerinen astrologia täydentää edellä mainitut ja vaikka olen opiskellut sitäkin, se on abstraktin luonteensa vuoksi alue, mihin kunnolla perehtyminen vaatisi intensiivistä vuosien paneutumista ja ennen kaikkea sen sisältämien periaatteiden sekä lakien ymmärtämistä. Helin tieto ja taito on jotain, mitä olin aina kaivannut. Vaikka tiesin paljon, en olisi koskaan voinut koota tietoani semmoiseen pakettiin kuin mihin Heli pystyi. Toki en ole koskaan myöskään tavannut ihmistä, jonka esoteerinen tieto on yhtä pitkälle vietyä kuin mitä hänellä on. Mielestäni nämä kolme astrologista suuntausta, tukevat toisiaan ja auttavat ymmärtämään kokonaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla.

On luonnollista ymmärtää, miksi koulutusohjelma lähti etenemään ja miksi olemme tässä juuri nyt.  Elämän punainen lanka yhdistää tärkeimmät ihmiset ja kohtaamiset yhteen, kun aika on kypsä. Tästä on alkanut taas uusi polku, mistä olen erittäin kiitollinen ja onnellinen. Toivon jokaiselle rohkeutta seurata sydämensä ääntä ja uskaltaa etsiä polkuaan, vaikka ei aina vaikuttaisi että se elettävässä hetkessä olisikaan tulevaisuuden ammatti tai elämän puolelta tuettua. Kun etsimme itseämme ja tapaamme tehdä, kasvamme koko aika huomaamattakin. Silloin elämä ohjaa luonnollisimmillaan oikeaan suuntaan.