Esoteerinen astrologia

Sielun matkalla -koulutusohjelman avajaiset

Meillä oli hieno Sielun matkalla -koulutusohjelman avajaispäivä täydenkuun energioissa. Lämmin kiitos kaikille läsnäolleille.

Oli ylevää aloittaa tämä koulutusohjelma Leijonan täydenkuun aikana. Kuun ollessa Vesimiehessä ajatellaan esoteerisesti, että on Leijonan täysikuu, koska Leijonan aurinko valaisee Vesimies Kuun. Tätä tapahtumaa kutsutaan myös Sirius-juhlaksi.Kuu Vesimiehessä paljastaa mitä Aurinko tarvitsee toteuttaakseen Leijona-tehtävänsä. Aurinko hallitsee Leijonaa kaikilla tasoilla. Leijona on erityinen omassa itsessään – piste ympyrän keskellä. Vesimiehessä tuota pistettä ei ole, vaan ympyrä on turvallinen alue, mihin kaikki voidaan sisällyttää. Kukaan ei ole toista erityisempi. Todellinen Leijona sisällyttää kaikki mukaan Vesimiehen tavoin. Me tarvitsemme tuota ympyrää voidaksemme toteuttaa itseämme vapaasti ja luovasti ja jakaa ainutlaatuisuutemme kaikkien kanssa.

Alla ryhmän kartta, josta voisi sanoa mm. seuraavaa:Jousimies nousumerkkinä asettaa sielun suunnaksi ja opeteltavaksi merkiksi Jousimiehen. Tavoitteiden merkin.

”Näen päämäärän, saavutan määmäärän ja näen seuraavan.”

Siinä Jousimiehen esoteerinen mantra.

Tämä koulutusohjelma asettaa tavoitteita ja tarkoitus on tietysti saavuttaakin ne tavoite kerrallaan – yksi opetusmoduuli kerrallaan. Tietysti voidaan asettaa tavoite myös sielun kehitykselle ja päämäärille. Jousimies hallitsee polkua – henkistä polkua kohti Kauriin merkissä häämöttävää vihkimyksen vuorta. Kauriin merkin sijoittuminen 2. huoneeseen viittaa ryhmän sisäisiin, sielullisiin voimavaroihin, joihin voidaan lukea Jupiterin kautta 2. Säteen vaikutus – Rakkaus-Viisaus. Myös transformaatio ja kyky mennä asioihin syvälle tahdon voiman avulla ilmenee Pluton kautta (1. Säde – Tahto-Voima). Myös Saturnus on läsnä ja kuvastaa 3. Säteen läsnäoloa eli Aktiivista älyä. Samoin se antaa tarvittavaa kurinalaisuutta, kunnianhimoa, ahkeruutta. Kuu ja Aurinko sijaitsevat Leijona-Vesimies -akselilla. Täydenkuun mukaisesti oppositiossa toisiinsa, minkä lisäksi Maa-planeetta sijoittuu suoraan Kuun kanssa yhtymään. Maa-planeetan sijainti kartalla kuvastaa maan päällä, arkielämässä suoritettavaa tehtävää. Kolmas huone edustaa mm. kahta asiaa, joista toinen on viestintä ja toinen persoonan oivaltaminen sielun läsnäolosta ja yhteyden rakentaminen näiden kahden välille. Vesimies itsessään on tietysti uuden ajan merkki, joka tuo universaalin rakkauden tai ”tieteellisen rakkauden”, jossa pää ja sydän yhdistyvät Venuksen 5. Säteen planeetan kautta. 5. Säde on Tieteen säde. Vesimiehen esoteerinen hallitsija on Jupiter, joka tuo Rakkaus-Viisauden 2. Säteen vaikutuksen. Siis ryhmällä on edessään jälleen kerran Jupiterin vaikutus vahvana, jonka lisäksi toki perinteinen hallitsija Uranus tuo uuden ajan planeetta sopii täydellisesti astrologian ajatukseen. Kuu on Vesimiehen korkein eli ns. hierarkinen hallitsija, joka edustaa 4. Sädettä eli Harmoniaa konfliktin kautta.

Esoteerisessa astrologiassa Kuu pitää transformoida, että päästään eteenpäin henkisellä polulla. Tässä voisi ajatella, että ryhmän tehtävänä on transformoida Kuu siten, että sen takana verhottuna oleva planeetta Uranus pääsee tekemään työtään. Uranuksen vaikutus on kaksinkertainen Vesimiehen merkissä, sillä Uranus on sen perinteinen hallitsija yhdessä Saturnuksen (3. Säde) kanssa. Tuplavaikutus muodostuu, kun Uranus pääsee vaikuttamaan Kuun takaa ja verho sen edestä hälvenee. Miten voisikaan sopia paremmin astrologian opiskeluun omistautuvalle ryhmälle.Mielenkiintoista on havaita sekä Säde 3 (Aktiivinen äly) että Säde 2 (Rakkaus-viisaus) ja vielä Säde 5 (Tiede) vaikutus ryhmään montaa eri kautta. Kun palataan takaisin askendenttiin ja tarkastellaan ryhmän sielun tehtävää askendentin esoteerisen hallitsijan kautta, tullaan jälleen Maa-planeettaan sekä Säteeseen 3 (aktiivinen äly). Tehtävää voidaan tarkastella siis sieluperspektiivistä askendentin esoteerisen hallitsijan kautta, joka on Maa (3. Säteen planeetta) sekä sen sijainnin kautta 3. huoneessa Vesimiehessä, jossa on myös 3. Säteen vaikutus Saturnuksen kautta.

Meillä on siis vaikuttamassa:
Vulkanus Säde 1. Tahto ja voima
Jupiter Säde 2. Rakkaus – Viisaus
Saturnus ja Säde 3. Aktiivinen äly
Maa ja Säde 3. Aktiivinen äly

Kiteytettynä tämän ryhmän tehtävänä voi sanoa olevan, että se käyttää omia voimavarojaan Rakkautta ja viisautta, tahto-voimaa ja aktiivista älyä tuodakseen astrologista tiedettä ihmisten tietoisuuteen Maan päälle auttaakseen ihmiskuntaa kohoamaan henkisesti Vesimiehen ajan hengen mukaisesti laajentamalla myös omaa tietoisuuttaan. Kuun transformoiminen viestittää samaa, kuin Kaksos-Jousimies -akseli ja vastapari eli oikeaa puhetta ja viestintää, jossa turhuudet jäävät pois ja vain oleellinen puhdas informaatio tuottaa oikeanlaisia ihmissuhteita (MC Vaa’an merkissä = ryhmän sielun korkeimmat mahdollisuudet) ja henkistä kasvua ihmiskunnalle.Vielä yksi ajatus. Kuu tuossa ryhmän tehtävän alueella voisi myös ajatella viittaavan ihmiskunnan Kuuhun, josta pitää puhdistaa kaikki harhat. Kuu edustaa 4. Sädettä, joka on Harmonia konfliktin kautta. Mitä muuta tämä meidän rakas ihmiskunta onkaan käymässä läpi kuin konflikteja monella tavalla. Kenties tämän ryhmän työ voi tuoda apua ja harmoniaa konfliktien parissa kärsiville ihmisille sekä ihmisryhmille kaikilla tasoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *