Karma-astrologia ja esoteerinen astrologia

Karma-astrologialla ja esoteerisella astrologialla on yhteys toisiinsa. Karma-astrologia perustuu intialaiseen karma-ajatteluun sekä jälleensyntymään, jonka mukaan sielu ei kuole, vaan kehittyy lukemattomien elämien aikana.

Euroopassa karma-astrologialla on vahvat juuret teosofiassa. Karma-astrologia osoittaa haasteitamme ja vahvuuksiamme, joita ymmärtämällä voimme elää tarkoituksenmukaista elämää ja haastaa itsemme pois toistuvista, haitallisista käytösmalleista. Karma-astrologia voi osoittaa millä elämän alueella on sielumme palo.

Esoteerisesta astrologiasta on erilaisia lähteitä olemassa, mutta voisiko sanoa kattavin tietolähde on Alice A. Baileyn Esoteric Astrology -teos. Bailey vastaanotti tiedon telepaattisesti tiibetiläiseltä mestari Djwhal Khul’ta ja kirjasi sen 24 kirjaan, joista astrologiakirja on yksi. Esoteerinen astrologia pohjaa myös ns. ajattomaan viisauteen.

Oheinen kaaviokuva osoittaa näiden kahden astrologian yhteyden toisiinsa käytännössä. Karma-astrologia antaa ihmiselle ymmärräystä omaan maalliseen vaellukseensa kun taas esoteerinen astrologia antaa vastauksia kysymykseen mihin sielu haluaa meidän suuntautuvan kehittyäksemme henkisesti. 

Persoonan ja sielun välille tulee rakentaa ns. sateenkaarisilta (antahkarana), joka luo yhteyden näiden kahden välille. 
Tähän prosessiin tarvitsemme tahtoa, voimakasta tavoitteellisuutta kohti korkeampia energioita sekä tietoisuutta. Astrologiset opinnot koulutusohjelmassamme pyrkivät auttamaan opiskelijaa tuossa prosessissa löytämään ja tuntemaan itsensä.